Advertentieaccount aanmaken

Met dit stappenplan maak je eenvoudig een Facebook-advertentieaccount aan.

1. Inloggen

Log in bij Facebook en ga daarna naar deze link: business.facebook.com/settings/ad-accounts.

2. Nieuw advertentieaccount maken

Klik op Toevoegen en op Nieuw advertentieaccount maken.

3. Instellingen

Zorg dat de instellingen als volgt staan:

Naam advertentieaccount: Vul je bedrijfsnaam in
Tijdzone: Europe/Amsterdam
Valuta: EUR – Euro

Klik op Volgende.

4. Mijn bedrijf

Selecteer Mijn bedrijf en klik op Maken.

5. Personen en toestemmingen

Zet een vinkje bij je eigen naam, zet daarna aan de rechterkant alle vinkjes om en klik op Toewijzen.

6. Betalingsgegevens toevoegen

Klik op Betalingsgegevens toevoegen.

7. Locatie en valuta

Controleer of de instellingen goed staan (Nederland, Euro, Amsterdam) en klik op Opslaan.

8. Betaalmethode toevoegen

Om je advertenties weer te geven op Facebook en/of Instagram heb je advertentiebudget nodig. Je betaalt dit rechtstreeks aan Facebook.

Selecteer de manier waarop je het advertentiebudget wilt betalen en klik op Volgende.

Vul vervolgens alle gevraagde gegevens in en doorloop de stappen die getoond worden.

9. Voilà

Dat was het. Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook-advertentieaccount.