Microsoft Windows Mail

Met deze handleiding kun je jouw e-mailadres eenvoudig koppelen aan Microsoft Windows Mail.

1. Windows Mail openen

Open Windows Mail en tik linksonder op het Tandwieltje.

2. Instellingen

Klik op Accounts beheren.

3. Accounts beheren

Je ziet nu een overzicht van je e-mailaccounts. Klik op Account toevoegen.

4. Accounttype

Je ziet nu een overzicht van verschillende e-mailprogramma’s. Klik op Geavanceerde configuratie.

Klik vervolgens op Internet-e-mail.

5. Servergegevens

Vul het volgende in:

E-mailadres: Je volledige e-mailadres
Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons ontvangen hebt

Accountnaam: Kies een accountnaam (alleen voor jou zichtbaar)
Berichten verzenden met deze naam: Kies een weergavenaam (zichtbaar voor ontvangers)

Server voor inkomende e-mail: De hostnaam die je van ons ontvangen hebt
Accounttype: IMAP
Server uitgaande e-mail (SMTP): De hostnaam die je van ons ontvangen hebt

Zorg dat alles aangevinkt is en klik op Aanmelden.

Windows Mail probeert nu verbinding te maken met de server. Dit kan even duren.

Mocht je een foutmelding krijgen dan heb je waarschijnlijk een typefout gemaakt. Vul in dat geval alles even opnieuw in en klik daarna opnieuw op het vinkje.

6. Account toegevoegd

Het account is toegevoegd.

Klik op Gereed om naar de inbox te gaan.

7. Testen

Gefeliciteerd! Je hebt de mail gekoppeld aan Microsoft Windows Mail đź‘Ť

Als je nu naar je Windows Mail gaat dan zul je het nieuwe e-mailadres zien. Staan er al berichten in je inbox, dan worden die nu opgehaald.

Om te testen of het verzenden werkt zou je met het nieuwe e-mailadres een e-mail naar je privé e-mailadres kunnen sturen. Reageer met je privé e-mailadres op dat bericht, en je weet ook direct of het ontvangen op je nieuwe e-mailadres goed gaat.

Kom je er toch niet uit, dan mag je altijd contact met ons opnemen om alles samen nog eens langs te lopen.