Microsoft Outlook 2019, 2021 & Office 365

Met deze handleiding kun je jouw e-mailadres eenvoudig koppelen aan Microsoft Outlook 2019, 2021 en/of Office 365.

1. Microsoft Outlook openen

Open Microsoft Outlook en klik linksboven op Bestand.

2. Account toevoegen

Ga naar Info > Accountgegevens en klik op Account toevoegen.

3. E-mailadres invoeren

Voer je volledige e-mailadres adres in

Klap Geavanceerde opties open en zet een vinkje bij Ik wil mijn account handmatig instellen.

Klik op Verbinding maken en wacht vervolgens even tot Outlook klaar is met voorbereiden.

4. Accounttype kiezen

Je ziet hier verschillende account-types. Klik op IMAP.

5. Servergegevens

Vul de volgende accountinstellingen in:

Inkomende e-mail
Server: De hostnaam die je van ons ontvangen hebt
Poort: 993
Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Uitgaande e-mail
Server: De hostnaam die je van ons ontvangen hebt
Poort: 465
Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Klik op Volgende.

6. Wachtwoord invoeren

Voer het wachtwoord in dat je van ons ontvangen hebt en klik op Verbinding maken.

Microsoft Outlook probeert nu verbinding te maken met de server. Wacht even tot Outlook klaar is.

Mocht je een foutmelding krijgen dan heb je waarschijnlijk een typefout gemaakt. Vul in dat geval alles even opnieuw in en klik daarna opnieuw op Verbinding maken.

7. Account ingesteld

Het account is nu ingesteld.

Zorg dat er geen vinkje staat bij Outlook Mobile ook instellen op mijn telefoon.

Klik op OK om naar de inbox te gaan.

8. Testen

Gefeliciteerd! Je hebt de mail gekoppeld aan Microsoft Outlook 2019, 2021 of Office 365 👍

Als je nu naar je inbox gaat dan zul je het nieuwe e-mailadres zien. Staan er al berichten in je inbox, dan worden die nu opgehaald.

Om te testen of het verzenden werkt zou je met het nieuwe e-mailadres een e-mail naar je privé e-mailadres kunnen sturen. Reageer met je privé e-mailadres op dat bericht, en je weet ook direct of het ontvangen op je nieuwe e-mailadres goed gaat.