Gmail-app

Met deze handleiding kun je jouw e-mailadres eenvoudig koppelen aan je Gmail-app.

1. Gmail-app openen

Open de Gmail-app en tik rechts bovenin op je profielfoto.

Klik op Nog een account toevoegen.

2. Soort account

Je ziet nu een overzicht van verschillende e-mailprogramma’s. Klik op Overig.

3. E-mailadres toevoegen

Voer je volledige e-mailadres in en klik op Volgende.

4. Type account

Je ziet nu een overzicht van verschillende account-types. Klik op Persoonlijk (IMAP).

5. Je wachtwoord

Voer het wachtwoord in dat je van ons ontvangen hebt en klik op Volgende.

6. Inkomende server

E-mailadres en wachtwoord zijn al ingevuld.

Bij Server vul je de hostnaam in die je van ons ontvangen hebt.

Klik op Volgende.

Mocht je een foutmelding krijgen dan heb je waarschijnlijk een typefout gemaakt. Vul in dat geval alles even opnieuw in en klik daarna opnieuw op Volgende.

7. Uitgaande server

E-mailadres, wachtwoord en hostnaam zijn al ingevuld.

Bij SMTP-server vul je de hostnaam in die je van ons ontvangen hebt.

Klik op Volgende.

Mocht je een foutmelding krijgen dan heb je waarschijnlijk een typefout gemaakt. Vul in dat geval alles even opnieuw in en klik daarna opnieuw op Volgende.

8. Aanvullende instellingen

Je wordt nu naar een aantal aanvullende instellingen gevraagd. Stel deze naar wens in en klik op Volgende.

9. Accountnaam en naam

De accountnaam is alleen in jouw telefoon zichtbaar. Indien gewenst mag je de accountnaam wijzigen.

Onder Jouw naam mag je invullen hoe je in de inbox van ontvangers getoond wilt worden. Vul hier bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, je eigen naam, of een combinatie van beiden in.

Klik op Volgende.

Het beeld verspringt nu naar de inbox van je e-mailaccount.

10. Testen

Gefeliciteerd! Je hebt de mail gekoppeld aan je Gmail-app 👍

Als je nu naar je Gmail-app gaat dan zul je het nieuwe e-mailadres zien. Staan er al berichten in je inbox, dan worden die nu opgehaald.

Om te testen of het verzenden werkt zou je met het nieuwe e-mailadres een e-mail naar je privé e-mailadres kunnen sturen. Reageer met je privé e-mailadres op dat bericht, en je weet ook direct of het ontvangen op je nieuwe e-mailadres goed gaat.